Търсене в този блог

четвъртък, 19 септември 2013 г.

За дофинансиране на Мярка 112 и 141 от Националния бюджет !!! ПЕТИЦИЯ

Уважаеми г-н Министър на Земеделието и Храните,

Уважаеми г-н Зам. Министър на Земеделието и Храните,

с настоящата петиция изразяваме искането си ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ЗАПОВЕД за стартиране на прием на проекти по Мярка 112 и 141 през 2013 г. за наддоговаряне и то с максималния размер на предвидените бюджети, както е записано в РЕШЕНИЕ № 167 от 08.03.2013г. на МС на РБ, т.е. 48,895 млн. лв. по мярка 112 и 5,280 млн. лв по мярка 141.

За да се осигурят тези средства е възможно да използвате например дофинансиране от Националния бюджет вместо Вашето правителство да ги раздава на спортни федерации, първолаци и държавни структури с непрозрачно управление и неточно планиране и разходване на финансови средства и бюджет. Влагането на тези средства под формата на проекти на млади фермери има характер на инвестиция, от която може да се очаква определена възвръщаемост под формата например на повече данъци, осигуровки, ДДС и т.н. и затова смятаме, че е напълно обосновано да се вложат държавни средства в мярка 112 и 141 вместо в други абсолютно непрозрачни дейности и структури!

На Ваше място бихме направили бърза оценка и съпоставка на вложените средства и усилия от фермерите, които имат желание да кандидатстват към общата сума на очаквания бюджет преди да се начудите дали да пуснете мярката или не. Все пак тази информация ще Ви помогне да вземето по-правилно и информирано решение! Също така, можете да направите кратък обзор на обявената от Вас и ръководеното от Вас Министерство информация в публичното пространство, с която ни уверявате, че подготвяте стартиране на мярката и забавянето на старта се дължи на това, че в МЗХ и ДФЗ работят по въпроса! ИЗЛИЗА, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ А СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ! МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОПРОВЕРГАЕТЕ ТОВА ТВЪРДЕНИЕ?

ЗА ТОВА НАШЕ ИСКАНЕ НАСТОЯВАМЕ С ЦЕЛ ДА СЪХРАНИМ И РАЗВИЕМ ПОМИНЪКА СИ, който Вие, Вашите предшественици и Вашите служители всячески се опитвате да ликвидирате, КАТО НИ ЛЪЖЕТЕ, ПОДВЕЖДАТЕ и най-малкото НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА КОМУНИКИРАТЕ С НАС ДО ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!!!


АКО НАСТОЯЩОТО ИСКАНЕ НЕ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО В СРОК ОТ 2 СЕДМИЦИ:

ДЕКЛАРИРАМЕ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕМ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ СИ. ЩЕ ИНФОРМИРАМЕ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ПОДИГРАВКАТА С НАС, ЩЕ ОБЯВИМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, КАТО ПОДАДЕМ СИМВОЛИЧЕН ПРОЕКТ И ПЕТИЦИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА МЯРКАТА, ЩЕ ПОДАДЕМ СИГНАЛ ДО ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ЗА ИЗМАМА И ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ, ЩЕ ЗАВЕДЕМ СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА МЗХ И ДФЗ, КАТО ЩЕ ПРЕТЕНДИРАМЕ, КАКТО ЗА РЕАЛНО ПРЕТЪРПЕНИТЕ ЩЕТИ, ТАКА И ЗА БЪДЕЩИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ. ЩЕ БЛОКИРАМЕ ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ …


С (малкото останало) Уважение:

Общност на стартитиращите млади фермери и полупазарни стопанства

18.09.2013 г.

http://www.peticiq.com/112_iskane


             НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ МЛАДИТЕ ФЕРМЕРИ !!!

вторник, 17 септември 2013 г.

ПЕТИЦИЯ !!!!

ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА МОЖЕ ДА ПОДПИШЕ ПЕТИЦИЯТА !!!!

http://www.peticiq.com/a_cry_for_help

"Бих желал с настоящата петиция да Ви запозная с тревогите и надеждите на над сто млади земеделски производители от Старозагорска област/при поискване мога да предоставя личните им данни и подписи/.

Става въпрос за откриване или неоткриване на прием по мярка 112 от ПРСР-насочена към създаване на стопанства на млади фермери-единствената частна мярка,по която средствата са безвъзмездни,по която млади хора-от 18 до 40 години с помощта на средствата от ЕС могат да стартират свой собствен фермерски бизнес или да наследят и развият този на родителите си…

В отминалите години на програмният период 2007-2013г. , 112 мярка е ЛЮБИМАТА ДИСКРИМИНИРАНА МЯРКА от българската администрация и бюрокрация -напр.-по тази мярка ,макар че има винаги засилен интерес,бюджетът е съвсем скромен за разлика от други –напр. част от горските или 141 ,които имат голям бюджет,но никакъв интерес,тази МЯРКА ВИНАГИ Е ПОД ВЪПРОС-ДАЛИ ДА Я „ПУСНАТ” ИЛИ НЕ ,това е мярката, в която се внасят най-много и най-безумни изисквания-напр. правителството на ГЕРБ ,за да пусне мярката през 2012г. увеличи ДВОЙНО всички изисквания към желаещите и то само ДВА месеца преди кандидатстване,а след това, въпреки протестите на организациите на младите фермери пренасочи останалите средства към „общинските”мерки-прословутото девето изменение,това е и мярката ,която бе извадена от БЕЗПЛАТНОТО изготвяне на проекти от Службата за съвети в земеделието и която е обвързана с ФАТАЛЕН СРОК на регистрация като земеделски производител-14 месеца-след изтичането му вече е невъзможно да кандидатстваш по нея и пр.

Относно възможността за прием по тази мярка още през месец март с РЕШЕНИЕ №167 от 08.03.2013г.МС на РБ се дава съгласие за наддоговаряне на бюджети по мерки от ПРСР,като максималният размер на бюджета за приема не може да надвишава: 48 895 000 лв, представляващи 19% от размера на договорената финансова помощ по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” от ПРСР /2007-2013/ и се упълномощава ИД на ДФЗ да открие прием по мярката.

Това се отнася за всички мерки по ПРСР и Рибарство и аквакултури,но незнайно защо другите мерки са с открит прием,а 112-не.


В актуализирания индикативен график за прием на заявления по марка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ е предвидено да се кандидатства в периода от 2 до 20 септември,но към момента няма заповед за прием…


Това накратко са фактите свързани с възможността за прием по мярка 112.


Сега желая да Ви запозная с пътят,който са изминали тези над сто млади фермера -те са започнали своята подготовка още от м.март-веднага след публикуване на РЕШЕНИЕ№ 167 и индикативният график за прием по мерките по ПРСР за 2013г.

Искам да подчертая,че тези млади хора съвсем не сами са свършили по-долу описаните стъпки-те са ангажирали финансово,физически и психически най-малко –родителите си,както и родителите на съпруга,съпругата,следователно зад тези сто млади фермери стоят поне още 500/петстотин/ човека …


Кандидатите започват да се готвят за прием по мярката от март 2013г.,като до днес те са похарчили -в най-добрият случай-само с корнишони,без животни-около 8500-10 000лева,а ако са комбинирали с животни-двойно повече и са били ангажирани през цялото време,както с административни процедури,така и с чисто физическото засаждане,отглеждане ,продажба на културите…

И вместо прием по мярката ,следва едно изявление на пресцентъра на Министерството на земеделието и храните в което се казва, че експертите от Управляващия орган на ПРСР, Дирекция „Развитие на селските райони“ изготвят анализ, който ще бъде представен на ресорния зам.-министър Явор Гечев,като се очаква да бъде изготвен преглед на състоянието на бюджета и да се определи свободния ресурс, който може да бъде договорен, както и направленията за инвестиции.



ОТ ИМЕТО НА НАД ПЕТСТОТИН ЧОВЕКА ОТ СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ,А СИГУРНО НАД ДЕСЕТ ХИЛЯДИ В ЦЯЛАТА СТРАНА, ПРИЗОВАВАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО -направете всичко възможно и невъзможно ,за да се обяви в най-скоро време прием по мярката,защото това е единствената действена агитация,това е единственият начин да се покаже на хората,че правителството милее за обикновеният човек,че то иска да помогне на младите хора да преодолеят последиците от тежката стопанска криза,че то е готово да покаже на практика какво е солидарност и справедливост и че желае да осигури работа ,бъдеще и сбъдване на мечтите на младите хора и няма да позволи те да бъдат прокудени в чужбина.



Ако това не бъде извършено

ДЕКЛАРИРАМЕ ,ЧЕ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕМ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ СИ-ЩЕ ИНФОРМИРАМЕ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ПОДИГРАВКАТА С НАС,ЩЕ ОБЯВИМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ,КАТО ПОДАДЕМ СИМВОЛИЧЕН ПРОЕКТ И ПЕТИЦИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА МЯРКАТА,ЩЕ ПОДАДЕМ СИГНАЛ ДО ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ЗА ИЗМАМА И ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ,ЩЕ ЗАВЕДЕМ СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА МЗХ И ДФЗ,КАТО ЩЕ ПРЕТЕНДИРАМЕ КАКТО ЗА РЕАЛНО ПРЕТЪРПЕНИТЕ ЩЕТИ,ТАКА И ЗА НЕИМУЩЕСТВЕНИ ТАКИВА,ЩЕ БЛОКИРАМЕ ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ….



ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ МЛАДИ ФЕРМЕРИ,КОИТО СЕ ГОТВЯТ ДА ПОДАДАТ ПРОЕКТИ ПО МЯРКА 112 ОТ ПРСР ЗА 2013Г. ДА СЕ СВЪРЖАТ С НАС, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ДОСТОЕН ОТПОР НА МАШИНАЦИИТЕ НА БЮРОКРАЦИЯТА-0898543632


ОБАЖДАЙТЕ СЕ-СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ЗАЩИТИМ ИНТЕРЕСИТЕ СИ,ЖИВОТА И МЕЧТИТЕ СИ!!!"

http://www.peticiq.com/a_cry_for_help